!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Prozirni aparatić za zube

Prozirni aparatić za zube je idealan za odrasle pacijente koji žele izravnati zube, bez vidljivih žica i bravica.

Prozirni aparatić za zube se  posljednih godina sve češće koristi umjesto klasičnog fiksnog aparatića. Njegova uspješnost dokazana je na milijunima zadovoljnih pacijenata diljem svijeta, posebno u SAD-u gdje je najpopularniji. Namijenjen je prvenstveno odraslim pacijentima s blažim nepravilnostima u položaju zuba. Postupak izrade počinje pregledom i panoramskim snimanjem zuba. Slijede fotografije i otisci koji se šalju na analizu. Za svakog pacijenta individualno izrađuje se plan terapije i procijenjuje njena dužina. Za pacijenta se izrađuje serija posebnih prozirnih aparatića koje se nose u razdobljima od 2-3 tjedna, nakon čega se promijene slijedećim  iz serije. Svaki aparatić pomiče zube za cca 0,3 mm, sve dok ih ne dovede u željeni položaj predviđen analizom.

 

Aparatić se nosi 22 sata dnevno, odnosno skida se samo za vrijeme jala i pranja zubi. Puno je ugodniji za nošenje od fiksnog aparatića sa bravicama i potpuno je nevidljiv. Razvija sile koje su manje u odnosu na aparate sa žicom, pa prozirni aparatić za zube nije predviđen za korekciju većih nepravilnosti u međučeljusnim odnosima. Idealan je za estetska rješenja u području prednjih zuba.

Prozirni aparatić za zube dozvoljava bolje održavanje higijene  u odnosu na fiksni zbog mogućnosti skidanja. Zbog toga nema upale desni koja je kod fiksnog ortodontskog aparatića vrlo česta. Također, pojava karijesa za vrijeme terapije je u odnosu na fiksni aparatić daleko manja. No, ukoliko ga  pacijent skida prečesto, izostat će rezultati. Zbog toga je suradnja pacijenta i njegova svijest o potrebi stalnog nošenja aparatića ključna za uspijeh ove terapije.

Prozirni aparatić za zube i statistika

Provedeno je istraživanje među  pacijentima koji su koristili prozirni aparatić za zube u razdoblju od 3 do 6 mjeseci.
REZULTATI:
78% ispitanika bile su žene. Najviše pacijenata (44%) je bilo između 20 i 30 godina starosti. 83% ih se naviklo na svoj prozirni aparatić za zube u roku od tjedan dana. 35% ih nije imalo nikakve bolove, a 54% samo vrlo  blagu bol dok su nosili aparatić za zube. Ova bol je obično trajala 2 do 3 dana nakon promjene aparatića. 46% pacijenata nije imalo nikakvih govornih teškoća. 93% ih se osjećalo tako sigurno s aparatićem da ga  više nisu ni primjećivali.Većina nije primjetila nikakvo smanjenje oralnoj prostora (76%), odnosno iritacije  jezika ili  sluznice (70%). Svega 6% pacijenata je navelo iritacije. 44% pacijenata je navelo poteškoće žvakanja, uglavnom zbog toga što su zubi bili osjetljivi na pritisak ili su im komadići hrane upadali u privremene razmake. Probleme sa čeljusnim zglobom u smislu škljocanja i preskakanja je navelo 8% pacijenata, koji su te probleme imali i prije prozirnog aparatića. Nitko od pacijenata nije imao bolove u čeljusnom zglobu. U vrijeme ispitivanja, 89% pacijenata je bilo iznimno zadovoljno s napretkom terapije.

Prozirni apratić za zube - cijena

Cijena prozirnog aparatića za zube izrazito varira ovisno o težini anomalije, obzirom da je za teže slučajeve potreban veči broj aparatića. Generalno, cijene su kod nas puno niže nego kod naših europskih susjeda. Tako,  prozirni aparatić za zube u EU prosječno stoji između 3.000€ i 7.800€ ovisno o težini slučaja, dok se u  SAD u cijene kreću između 3.000$  i 9.000$.

U Škodadentu ( Rijeka) možete prozirni aparatić za zube dobiti već od 3.500kn ( 460€ ), dok je prosječna cijena aparatića oko 11.500kn ( 1.500€ ). Aparatić se može plaćati u ratama. 

Kod ove vrste ortodontske terapije su kontrole smanjene na minimum, pa nije rijetkost da po prozirni aparatić za zube pacijenti dolaze i iz inozemstva. ( Slovenija, Italija, Austija, Švicarska, UK... )

Koliko će koštati moj prozirni aparatić za zube?

Obzirom da je cijena za svakog pacijenta različita (ovisno o težini slučaja) potreban je otisak zuba koji se šalje na analizu ( 750 kn ). Rezultat daje broj aparatića potrebnih u danom slučaju i tek tada možete znati konačnu cijenu terapije. Škodadent nudi besplatni pregled i konzultacije gdje možete saznati da li ste kandidat za aparatić, te približnu cijenu.  Pacijenti koji se odluče na prozirni aparatić za zube, analizu ne plaćaju, već je ona u cijeni. Terapija je plativa u mjesečnim obrocima.

Iskoristite besplatne konzultacije i dogovorite već danas svoj termin na 051/263 766 ili kliknite na   KONTAKT  za rezervaciju termina, radno vrijeme i mapu.

 

Osim Prozirnog aparatića u ŠkodaDENTu možete pronaći i suvremene ortodontske sustave :
LINGVALNI APARATIĆSIX MONTH SMILES i  INMAN ALIGNER.
Riješite kratki upitnik i odmah saznajte koji Vam aparatić može pomoći: KVIZ

Imate prijatelje koje bi ovaj članak mogao zanimati? Svakako ga podijelite! Hvala 🙂

About the Author

skodadent

Stomatološka ordinacija Dr. Maja Antončić Škoda, DMD za Implantoprotetiku, Parodontologiju i Ortodonciju

104 Comments
 1. Nikola
  17/07/2014 at 23:10
  Reply

  Pozdrav! Gdje se tocno nalazite?

  • 18/07/2014 at 12:33
   Reply

   Pozdrav Nikola! Nalazimo se u Hegedušićevoj 10 u Rijeci (kod Kauflanda). Kliknite na KONTAKT za mapu, radno vrijeme i online rezervaciju termina, ili nazovite 051/263-766 za sve dodatne informacije.

  • Marina
   02/08/2015 at 20:54
   Reply

   Pozdrav!! Da vas pitam imala sam Aparatic na gornjoj čeljusti i poslje skidanja aparatića su mi stavili unutrašnju žicu na prednja 4 zuba!!! I nakon nekog vremena mi lijeva strana pomalo ulazi unutra dali se to moze kako ispraviti!?!? I dalje tu žicu nosim a očito koristi nema!!!! Ako i naručim taj prozirni Aparatic kod vas i poslje ga skinem sta ce onda biti hoće mi opet zubi ulaziti unutra ili sta!?!? Zašto se ta žica nestati na zadnje zube pa da se to spriječi !?!? Ne kužim!?!?

 2. Simic
  29/08/2014 at 10:25
  Reply

  Dobar dan, kako nisam stalno u RIjeci, zanima me koliko traje izrada prozirnog aparatica za zube? Da li su potrebni pregledi za vrijeme nosenja aparatica ili je dovoljno prema uputama mjenjati aparatice? Kod mene se radi o manjim nepravilnostima na gornjoj celjusti, jedna jedinica koja je skroz malo nagnuta na drugu jedinicu i 2 dvojke koje su malo zakrivljene. Da li mi mozete reci okvirnu cijenu za aparatic za gornju celjust? Koliko mjeseci otprilike treba nositi aparatice? Hvala na vasim odgovorima. Pokusala sam vas dobiti telefonski, ali bezuspjesno. Lijepi pozdrav

  • 29/08/2014 at 13:56
   Reply

   Pozdrav! Izrada prozirnog aparatića obično traje 2-3 tjedna. Pregledi kod jednostavnih slučajeva najčešće nisu potrebni, ili su rijetki. Prema opisu Vaš slučaj bi spadao u jednostavne, ali je to obavezno potvrditi pregledom! Jednostavni slučajevi traju ovisno o broju aparatića i vremenu nošenja tijekom dana od 2 do 5 mjeseci, a cijena je od 3.500,00 kn do 7.000,00 kn. Za točan broj aparatića i cijenu potrebno je napraviti analizu. Vaš termin za besplatan pregled možete rezervirati klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766

   • Simic
    29/08/2014 at 14:42
    Reply

    Hvala Vam na brzom odgovoru i okvirnoj cijeni te trazenim informacijama. Javit cu se za pregled prvom prilikom. Lijepi pozdrav

 3. Marin
  18/09/2014 at 17:30
  Reply

  Dobar dan.Htio sam vas pitati dali imate kakve popuste na maloljetnike?Ja imam problema sa samo prednja dva zuba na gornjoj čeljusti.Koja bi od prilike bila cijena samo za jednu čeljust i stvar je u tome sto zivim u Kutini i ne znam koliko bi od prilike cesto morao dolaziti na preglede i slicno?Hvala,pozdrav.

  • 18/09/2014 at 18:06
   Reply

   Pozdrav Marine! Cijena terapije ovisi o broju aparatića i može biti vrlo različita od slučaja do slučaja. Prvi pregled je obavezan kako bi se procijenila situacija, napravio snimak čeljusti i uzeli otisci. Kod jednostavnijih slučajeva kontrole najčešće nisu potrebne ili su vrlo rijetke. Vaš termin za besplatan pregled možete rezervirati klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766.

 4. iva
  24/09/2014 at 13:53
  Reply

  Molim vas okvirnu cijenuza prozirni aparatić šaljem sliku

  • 30/09/2014 at 13:15
   Reply

   Pozdrav Iva! Molim Vas, pošaljite ponovo, nismo primili Vašu sliku.

 5. Kristina
  30/09/2014 at 10:08
  Reply

  Zanima me dali postoji mogućnost ispravljanja zagriza (razmak zubi 1cm) prozirnim aparatićem? Hvala

  • 30/09/2014 at 13:13
   Reply

   Pozdrav Kristina! Ovaj aparatić nije namijenjen za korekciju međučeljusnih odnosa. Kako bi sa sigurnošću saznali da li ste kandidat za ovaj aparatić, naručite se na pregled. Broj za rezervacije termina je 051/263-766, ili kliknite na KONTAKT za online naručivanje.

 6. Emanuela
  30/09/2014 at 10:15
  Reply

  Postovani,zanima me cijena tog prozirnog aparatica s obzirom da mi je gornja celjust vise izrazena i na gornjoj nemam s jedne strane 5-icu i s druge strane 6-icu pa me zanima dali to predstavlja problem,i zanima me cijena prvog pregleda.Unaprijed Hvala..Lijepi Pozdrav

  • 30/09/2014 at 13:07
   Reply

   Pozdrav Emanuela! Nedostatak zuba nije problem, a okvirnu cijenu možete doznati na pregledu koji je besplatan. Konačna cijena se određuje na temelju individualne analize, jer se razlikuje od slučaja do slučaja. Naručiti se možete na 051/263-766 ili kliknite na KONTAKT za online naručivanje.

 7. Jasmina
  08/10/2014 at 19:06
  Reply

  dobar dan, da li je taj pregled besplatan jos samo 2 dana ili i dalje...i da li je moguce sa aparaticem ispraviti trojke (očnjaci ) koje su izrasli iznad ostalih zuba i strše ili mozda postoji neki drugi nacin da se to rijesi, osoba ima 37 godina , (moja kcerka ) ona bi svakako dosla na pregled i savjet, hvala

  • 08/10/2014 at 19:37
   Reply

   Pozdrav Jasmina! Prvi pregled i konzultacije su i dalje besplatni, te bi bilo najbolje da Vaša kćerka dođe, kako bi mogli ustanoviti o čemu se točno radi i koja bi vrsta terapije bila odgovarajuća. Broj za rezervacije termina je 051/263-766, ili kliknite na KONTAKT za online naručivanje.

 8. marija
  23/10/2014 at 15:35
  Reply

  Pozdrav, imam problem na gornjoj celjusti 3 zub mi ide dosta prema van nema mjesta posto su mi siri zubi dali se to moze vratiti s prozirnim aparaticem imam 24 god

 9. marija
  23/10/2014 at 18:31
  Reply

  Postovani, 3 zub mi jako ide prema van na gornjoj celjusti, dali je to moguce vratiti pmocu aparatica, zahvaljujem na odgovoru

  • 23/10/2014 at 22:04
   Reply

   Pozdrav Marija! Nažalost, na to pitanje nije moguće odgovoriti bez pregleda zuba. Vaš termin za besplatan pregled možete rezervirati klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766.

 10. marija
  23/10/2014 at 22:57
  Reply

  Hvala na odgovoru naruciti cu se na pregled

  • 23/10/2014 at 23:39
   Reply

   Do skorog susreta, lijep pozdrav! :)

 11. Petra
  25/10/2014 at 19:19
  Reply

  Pozdrav. Kako se vrsi plaćanje na rate? Dali se mora dati prvo neki veći dio, pa ostali iznos ide na rate? I dali se cijeli iznos mora isplatiti do kraja nošenja apa rat ica. Ili se može nastaviti i dalje ? HvalaLijep pozdravPetra

  • 26/10/2014 at 07:26
   Reply

   Pozdrav Petra! Kod plaćanja gotovinom na početku ide akontacija, a ostatak se plaća do kraja terapije. Kod plaćanja karticom možete nastaviti s plaćanjem rata i nakon završene terapije. Za sve detalje stojimo na raspolaganju na besplatnim konzultacijama za koje možete rezervirati termin na 051/263-766 ili online klikom na KONTAKT. Nastojat ćemo Vam maksimalno izaći u susret i prilagoditi plaćanje Vašim željama i mogućnostima.

 12. Anja
  20/11/2014 at 18:52
  Reply

  Pozdrav. Zanima me je li ova vrsta aparatića samo za manje korekcije zubi, ili za sve slucajeve jer zivim daleko od Rijeke. I placa li se navedena cijena za svaki aparatic ili je to sveukupna cijena.

  • 21/11/2014 at 22:32
   Reply

   Pozdrav Anja! Cijena terapije ovisi o broju aparatića i može biti vrlo različita od slučaja do slučaja. Prvi pregled je obavezan kako bi se procijenila situacija, napravio snimak čeljusti i uzeli otisci. Nakon analize, saznat ćete cijenu cjelokupne terapije koja uključuje sve aparatiće, a kreće se od 3500 kn za jednostavne slučajeve. Aparatić je primarno namijenjen za estetske korekcije prednjih zuba i nije pogodan za korekciju nepravilnosti u međučeljusnim odnosima. Vaš termin za besplatan pregled možete rezervirati klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766.

 13. Maja
  19/12/2014 at 16:47
  Reply

  Dobar dan. Jedinice su mi razmaknute, a dvojke su me obje nakrivljene prema unutra malo, zanima me samo dali to još uvijek podrazumijevate pod lakšim slučajem ili ne ?

  • 19/12/2014 at 17:10
   Reply

   Pozdrav Majo! Prema opisu, mogli bi biti jednostavniji slučaj ukoliko je riječ o blažim nepravilnostima. Bez pregleda i analize nije moguće procijeniti težinu pojedinog slučaja. Vaš termin za besplatan pregled možete rezervirati klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766.

 14. Ana
  04/01/2015 at 23:32
  Reply

  Poštovani, zanima me može li se aparatićem postići široki osmijeh? Naime, zbog nešto uže čeljusti, imam ''rupe'' sa strane kada se smijem. Može li se aparatićem postići velika promjena oko toga?

  • 27/01/2015 at 20:30
   Reply

   Pozdrav Ana! Prozirni aparatić može pomoći u rješenju vašeg problema, ovisno o tome koliko je čeljust uska. Najbolje bi bilo da dođete na besplatni pregled, gdje možemo najbolje procijeniti koja bi vrsta terapije bila za Vas optimalna. Možete se naručiti klikom na KONTAKT ili na broju 051/263-766.

 15. Dragana
  04/02/2015 at 15:31
  Reply

  LP Zanima me da li postoji nekakav drugi aparatic za odrasle i da li je jeftiniji ?

  • 04/02/2015 at 15:39
   Reply

   Pozdrav Dragana! Postoji više vrsta aparatića za odrasle koje Vam možemo ponuditi, kao npr. Six Month Smiles, ili Inman Aligner. Što bi bilo za Vas optimalno, te koja bi bila cijena Vašeg aparatića, možete doznati na besplatnim konzultacijama za koje se možete naručiti klikom na KONTAKT, ili na broju 051 263 766.

 16. duje
  08/02/2015 at 22:26
  Reply

  Pozdrav, pomorac sam i zanima me postoji li ikakva mogućnost za nošenje bilo kakvog aparata za zube s obzirom da sam na brodu u komadu 6 mjeseci?

  • 08/02/2015 at 23:23
   Reply

   Pozdrav Duje! Obzirom da ne možete dolaziti na kontrole, za Vas fiksni aparat ne dolazi u obzir. Jedino rješenje je prozirni aparatić, ukoliko ste kandidat za njega. Terapiju možemo prilagoditi Vašim uvjetima i rijetkim kontrolama. O detaljima možete doznati na konzultaciji za koju se možete naručiti klikom na KONTAKT (menu), ili na broju +385 51 263 766. Lijep pozdrav i mirno more!

   • duje
    09/02/2015 at 21:21
    Reply

    Hvala na brzom odgovoru. :) Dali na osnovu ortopan slike mozete vidjet mogu li nositi takav aparat? Da li postoji mogucnost da nosim neki od ovih aparatića (Six Month Smiles,Inman Aligner) za vrijeme boravka kod kuće(cca 6-7 mjeseci)

    • 09/02/2015 at 23:30
     Reply

     Nažalost, na osnovu ortopana nije moguće napraviti plan terapije. Najbolje bi bilo da rezervirate termin za pregled čim dođete u Rijeku, kako bi našli optimalno rješenje za Vas. Postoji mogućnost i drugih aparatića, kao i njihovih kombinacija, ovisno o nalazu.

 17. Dijana Marković
  14/02/2015 at 12:09
  Reply

  Poštovanje, dali radite krune i po kojoj cijeni? Trebala bih na gornjoj čeljusti 1,2 lijevi i 1,2 desno napraviti most,krunu.. LP

  • 14/02/2015 at 12:21
   Reply

   Pozdrav Dijana! Naravno, radimo krune. Cijena ovisi o materijalu od kojeg je kruna izrađena. Možete bez obveze doći na besplatnu konzultaciju gdje ćemo Vam sastaviti nekoliko varijanti ponude (razne materijale). Naš cjenik možete pogledati na www.skodadent.com/cijene_stomatoloskih_usluga/ . Termin za konzultaciju možete rezervirati na 051 263 766 ili online klikom ma KONTAKT.

 18. mario
  28/03/2015 at 13:03
  Reply

  Pozdrav..imam problem u gornjoj celjusti sjekutici su mi razmaknuti cca 3-4 mm po strani te i ovi pored njih pa me zanima da li je to jednostavniji slucaj te koliko bi taj popravak trajao i kolika bi bila otprilike cijena?

  • 28/03/2015 at 17:08
   Reply

   Pozdrav Mario! Nažalost, na osnovu opisa nije moguće procijeniti da li ste kandidat za aparatić, ni kolika bi bila cijena. Upravo iz tog razloga nudimo besplatne konzultacije na kojima možete doznati sve detalje. Za rezervaciju termina nazovite 051/263-766 ili kliknite na KONTAKT (menu) za online naručivanje.

 19. valentina
  02/04/2015 at 11:13
  Reply

  Postovani, Zanimalo bi me koliko okvirno bi me kostao aparatic za gornju i donju celjust s obzirom da bi voljela ispravit zube i gore i dolje. Na donjoj mi je trojka povucena unutra. Hvala

  • 02/04/2015 at 14:32
   Reply

   Pozdrav Valentina! Cijena varira ovisno o stupnju anomalije, pa nam je za okvirnu ponudu potreban pregled. Točnu cijenu saznajete nakon analize, kako je opisano u članku. Naručite se za besplatnu konzultaciju na broju 051 263 766 ili klikom na KONTAKT(menu).

 20. iva
  04/04/2015 at 22:02
  Reply

  Pozdrav! Imam razmak između jedinica (gornjih). Kolika bi bila okvirna cijena takvog slučaja i koliko bi se u tom slučaju aparatić vremenski trebao nositi. Unaprijed hvala.

 21. iva
  05/04/2015 at 23:29
  Reply

  Pozdrav! Imam razmaknute jedinice gornje pa bi me interesirala cijena otprilike i ukoliko mi možete reći okvirno koliko bi se dugo aparatic trebao nositi kako bi se oni spojili. Unaprijed hvala

  • 06/04/2015 at 10:18
   Reply

   Pozdrav Iva! Razmak između jedinica moguće je spojiti ovim aparatićem, ali je za procjenu vremena i cijene potreban pregled. Naručite se za besplatnu konzultaciju na broju 051 263 766 ili klikom na KONTAKT(menu).

  • 06/04/2015 at 10:22
   Reply

   Pozdrav Iva! Naručite se za besplatnu konzultaciju na broju 051 263 766 ili klikom na KONTAKT(menu). Bez pregleda nije moguće odgovoriti na Vaše pitanje.

 22. Sara
  20/04/2015 at 21:40
  Reply

  Pozdrav,zamima me dali da cijena od 3500-7000 kn vrijedi za obje celjusti?

  • 20/04/2015 at 22:23
   Reply

   Kod ove vrste aparatića nije obvezno tretirati obje čeljusti, već samo onu u kojoj postoji problem (osim kad je neophodno zbog zagriza). Cijene koje smo naveli se odnose na jednu čeljust.

 23. Anamarija
  25/05/2015 at 20:28
  Reply

  Pozdrav, mislim da imam jednostavniji slučaj pa bi pitala koliko bi puta morala doći na pregled pošto sam daleko od rijeke ? I dali je cijena 3500 za jednostavnije slučaje ili se podiže više?

  • 27/05/2015 at 18:08
   Reply

   Pozdrav Anamarija! Kod jednostavnih slučajeva je najčešće dovoljan jedan pregled, a cijena se kreće od 3500 kn pa naviše ovisno o težini anomalije. Naručite se za besplatnu konzultaciju na broju 051 263 766, emailom na info@skodadent.com ili klikom na KONTAKT(menu)

 24. Ivana
  03/06/2015 at 23:23
  Reply

  Pozdrav, zanima me na koliko maximalno rata se moze placat za fiksni aparatic sa metalnim bravicama za jednu celjust i koliko kosta taj aparatic?

  • 03/06/2015 at 23:43
   Reply

   Pozdrav Ivana! Sve naše aparatiće je moguće plaćati u ratama do kraja terapije, čije trajanje ovisi o težini slučaja. Fiksni aparatić sa metalnim bravicama iznosi ukupno 6500 kn po čeljusti.

 25. Patricia
  20/08/2015 at 21:56
  Reply

  Pozdrav! Zanima me koliko dugo se ceka na uzimanje otiska i koliko dugo od otiska na aparatic. Hvala :)

  • 03/09/2015 at 07:13
   Reply

   Pozdrav Patricia! Otisak možemo uzeti već na prvom pregledu pod uvjetom da su zubi sanirani. Aparatić se čeka nekoliko tjedana.

 26. Patricia
  21/08/2015 at 14:24
  Reply

  Pozdrav! Zanima me koliko dugo se ceka na otisak i koliko dugo od otiska do aparatica. Hvala ! :)

 27. Andrijana
  25/08/2015 at 13:44
  Reply

  Lijep pozdrav ! Nosila sam noćni aparatic dvije godine ali mi nije nimalo pomogao. Jedinice su mi malo prema unutra a dvojke su mi prema van. Iako jedna dvojka nije jako. Pa me sada zanima. Da li sam ja u mogućnosti nositi fiksni aparatic s bravicama samo za gornju čeljusti, i da li je još uvijek cijena 6500 kn? Imam 19 godina.

  • 03/09/2015 at 07:18
   Reply

   Pozdrav Andrijana! Cijena fiksnog aparatića sa metalnim bravicama je i dalje 6500 kn. Za plan terapije moramo obaviti pregled za koji se možete naručiti na broju 051 263 766 ili klikom na KONTAKT (menu).

 28. Maja
  05/09/2015 at 13:48
  Reply

  Pozdrav! U gornjoj čeljusti nemam četvorku s jedne strane i peticu s druge stranu. Imam 23 godine i još uvijek mi nisu izrasli umnjaci. Donji zubi su mi relativno u redu, a mislim da mi je i zagriz pravilan. Zanima me je li moguće staviti aparatić samo na gornju čeljust s obzirom da su mi 1,2,3 s jedne i druge strane zakrivljeni, a volila bi da mi se zubi spoje da nemam rupe od zubiju koji nedostaju? Koji mi aparatić preporučate? Koja je najmanja cijena koju mogu plaćat mjesečno u ratama? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

  • 15/09/2015 at 21:50
   Reply

   Pozdrav Majo! U načelu je moguće zatvarati razmake aparatićem, ali bi za plan terapije bilo neophodno obaviti pregled. Tijekom konzultacija koje su besplatne bit će Vam predložen tip aparatića, kao i načini plaćanja. Svoj termin možete rezervirati telefonom na 051 263 766 ili klikom na KONTAKT (menu).

 29. Mira Magdalena Mađarić
  01/10/2015 at 12:30
  Reply

  Poštovani, nalazim se u Zagrebu pa me zanima dali je moguć nekakav termin o konzultaciji i dogovoru oko aparatica koji mi je prijeko potreban. Unaprijed hvala na odgovoru

  • 12/10/2015 at 22:57
   Reply

   Poštovana Miro, svoj termin možete rezervirati telefonom na 051 263 766, e-mailom na info@skodadent.com , ili klikom na KONTAKT (menu).

 30. Marko
  30/10/2015 at 09:05
  Reply

  Poštovani, zanimalo bi me da li još nudite opciju besplatnog pregleda kako bi se okvirno utvrdilo stanje te moguća cijena aparatića? Zahvaljujem

  • 30/10/2015 at 09:18
   Reply

   Naravno Marko! Slobodno zatražite svoj termin za besplatnu konzultaciju mailom na info@skodadent.com, telefonom na 051 263 766 ili putem naše forme za rezervaciju termina klikom na KONTAKT (menu).

   • Marko
    30/10/2015 at 10:22
    Reply

    Zahvaljujem se na brzom odgovoru! Lijep pozdrav

 31. Leonarda
  15/11/2015 at 20:19
  Reply

  Pozdrav! Imam 17 godina i zivim u Splitu. Jedno vrijeme sa 15 godina sam nosila obican mobilni aparatic, ali sam ubrzo prestala jer sam ga morala stalno skidati i stavljati, a malo me je i zuljao. Zanima me da li je isto i sa Invisalignom (prozirnim aparaticem) ili je bolje da stavim fiksni i kolika je cijena jednog (gornjeg) fiksnog u vas? Meni je jedinica dosta izbacena i trica takoder, pa mi je nelagodno smijati se i slicno i stvarno bih zeljela sto prije ispraviti zube, a da cijena ne bude preskupa. Hvala unaprijed! :)

  • 17/11/2015 at 11:04
   Reply

   Pozdrav Leonarda! Nijedna vrsta mobilnog aparatića neće biti učinkovita ukoliko se aparat stalno skida i ne nosi kao što je propisano. Naše cijene možete pogledati na http://www.skodadent.com/cijene_stomatoloskih_usluga/ . Koji je aparatić najbolji za Vas možemo utvrditi samo na pregledu. Slobodno zatražite svoj termin za besplatnu konzultaciju mailom na info@skodadent.com, telefonom na 051 263 766 ili putem naše forme za rezervaciju termina klikom na KONTAKT (menu).

 32. Svjetlana
  12/12/2015 at 01:21
  Reply

  Pozdrav, Imam 18 godina i problem s očnjacima na gornjoj čeljusti, narasli su iznad drugih zubiju i estetski su ruzni. Zubi na donjoj celjusti su bolji iako nisu potpuno ravni ali su dobri, pa me sada zanima da li se moze aparatic s metalnim bravicama staviti samo na gornju celjust? I jos me zanima kada se placa na rate da li je cijena ista ili je veca? Lijep pozdrav.

  • 16/12/2015 at 07:28
   Reply

   Pozdrav Svjetlana! U načelu je moguće staviti aparatić samo na jednu čeljust, ali ne u svim slučajevima. Da li je to kod Vas moguće možete saznati tijekom pregleda, za koji se možete naručiti na 051 263 766 ili na info@skodadent.com. Cijena se kod plaćanja na rate ne uvećava.

 33. bruno
  12/12/2015 at 20:30
  Reply

  dobro vecer, imam 35 god,dali je kasno za aparatic i korekciju zuba

  • 16/12/2015 at 07:31
   Reply

   Pozdrav Bruno! Naravno da nije kasno, zube možemo korigirati dok god ih imate :-) . Naručite se za pregled na 051 263 766 ili na info@skodadent.com, da vidimo u čemu je Vaš problem i kako možemo pomoći.

 34. Adna
  19/12/2015 at 10:14
  Reply

  Postovanje Inace sam iz Bosne i koliko vidim kod nas ne postoji ordinacija koja u svoju ponudu ukljucuje ovu vrstu aparatica. Nema posebnih problema samo razmaknuta prednja dva zuba. Zanima me da li bi mogla nositi aparatic a da ne dolazim stalno u Rijeku?

  • 19/12/2015 at 15:24
   Reply

   Pozdrav Adna! Kod ove vrste aparatića možemo znatno smanjiti broj dolazaka na kontrole. Potrebno je doći na pregled i otiske, što kod jednostavnijih slučajeva može biti i dovoljno. Naravno da ne možemo reći sa sigurnošću da dodatni dolasci neće biti potrebni jer je svaki slučaj drugačiji, ali to svakako ne mora biti svaki mjesec.

 35. Ana
  23/12/2015 at 02:18
  Reply

  Koliko cca se vremenski mora nositi taj prozirni aparatic, par mjeseci, godinu, dve? Hvala unaprijed !

  • 23/12/2015 at 08:02
   Reply

   Pozdrav Ana! Dužina terapije ovisi o stupnju nepravilnosti zuba i može varirati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci ili godina... Na pregledu možete saznati koliko bi okvirno mogla trajati Vaša terapija. Naručite se na 051 263 766 ili na info@skodadent.com, da vidimo u čemu je Vaš problem i kako možemo pomoći.

 36. Ana
  07/01/2016 at 11:42
  Reply

  pozdrav, živim u Zagrebu pa me zanima dali primate pacijente na pregled (za prozirni aparatić) i subotom ili samo radnim danima? zahvaljujem

  • 09/01/2016 at 20:13
   Reply

   Pozdrav Ana! Mogući su termini prema dogovoru, za detalje nam se javite na 051/263-766 ili na info@skodadent.com

 37. Nikolina Vujnović
  23/01/2016 at 23:16
  Reply

  Bok.Imam poprilicnu "guzvu" na donjoj celjusti i zube malo zakrivljene prema van,da li se zubi mogu izravnati tim prozirnim aparaticem?I kolika je okvirna cijena prozirnog,a koliko aparatica sa metalnim bravicama za gornju i donju celjust?Hvala.

  • 24/01/2016 at 01:05
   Reply

   Pozdrav Nikolina! Ova vrsta aparata može korigirati večinu problema kad je riječ o "gužvi", ali za konačan odabir aparata moramo obaviti pregled. Naše cijene možete pogledati na http://www.skodadent.com/cijene_stomatoloskih_usluga/ , a termin za besplatne konzultacije možete rezervirati telefonom na na 051/263-766 ili emailom na info@skodadent.com

 38. Ana
  21/02/2016 at 17:43
  Reply

  Pozdrav, i na gornjoj i donjoj čeljusti mi očnjaci idu prema unutra, zanima me kolika bi otprilike bila cijena za takav problem. Hvala i lijep pozdrav.

  • 22/02/2016 at 12:54
   Reply

   Pozdrav Ana! Na to pitanje možemo odgovoriti samo nakon pregleda, obzirom da za ovu vrstu terapije cijena varira ovisno o težini slučaja. Za rezervaciju besplatnog termina nazovite na 051 263 766 ili se naručite mailom na info@skodadent.com

 39. Ljiljana
  09/03/2016 at 12:58
  Reply

  Poštovani, Moj problem je taj sto su mi jedinice na gornjoj vilici razdvojene, a donja vilica je skroz pravilno poredana. Kod 2 ortodonta sam bila na konzultacijama, te nakon uzetog otiska rečeno mi je da ja nisam slučaj za fiksni aparatić jer imam predobar zagriz i da bi za to najbolje riješenje bile ljuskice.. E sad mene zanima dali ima razlike između tog prozirnog i običnog fiksnog aparatića što se tiće učinka, te dali bi taj prozirni aparatić bio prigodan u mom slučaju jer mi je za ljuskice žao brusiti zdrave zube samo zbog estetike? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru, Lijep pozdrav.

  • 10/03/2016 at 08:21
   Reply

   Pozdrav Ljiljana! Razdvojenost zuba se vrlo uspješno može riješiti prozirnim aparatićem, pogotovo u slučaju pravilnog zagriza kojeg navodite. Što se tiče ljuskica, nije uvijek neophodno brusiti zube. Ukoliko to oblik i položaj zuba dupuštaju, zdravo zubno tkivo se može sačuvati. Na pregledu možemo utvrditi koja bi metoda za Vas bila najbolja. Za rezervaciju besplatnog termina nazovite na 051 263 766 ili se naručite mailom na info@skodadent.com

 40. ivana
  13/03/2016 at 15:56
  Reply

  Bok, molila bih Vas da mi odgovorit ukoliko je moguće bez pregleda u ovom trenutku, koja vrsta aparatića bi bila pogodna za mene, s obzirom na to da nemam pravilni zagriz pa taj dio trebam korigirati, a ujedno trebam i ravnanje prednjih zubi. Hvala

  • 13/03/2016 at 18:45
   Reply

   Pozdrav Ivana! Za svaki plan terapije je neophodno obaviti pregled. Bez pregleda možemo reći samo općenito, da se za korekciju zagriza najčešće koristi fiksni ortodontski aparat u obje čeljusti. Ovisno o tipu i stupnju nepravilnosti te o dobi pacijenta, moguća je terapija mobilnim napravama, kao i prozirnim aparatićem.

 41. ivana
  30/03/2016 at 22:14
  Reply

  Hvala. Naručit ću se za pregled.

 42. Ivana
  02/04/2016 at 03:10
  Reply

  Postovanje,s gornje lijeve strane mi je izvađena sestica, a s desne su pod pritiskom osmice zubi pomaknuli za cijelo jedno mjesto u lijevu stranu. Prilikom zagriza svi su zubi pomjereni u lijevu stranu ispunivši mjesto šestice. Može li se s ovim aparatićem vratiti zube udesno ako izvadim desni premolar?

  • 02/04/2016 at 16:53
   Reply

   Pozdrav Ivana! Prema Vašem opisu, ovaj problem je moguće riješiti prozirnim aparatićem. Pregledom i analizom možemo utvrditi plan terapije i odabrati najbolje rješenje za Vas. Rezervirajte svoj termin telefonom na 051 263 766 ili emailom na info@skodadent.com

 43. Komentar
  02/04/2016 at 11:59
  Reply

  Zašto brišete komentare, ostavljate samo upite koji Vam odgovaraju za promidžbu?

  • 02/04/2016 at 16:59
   Reply

   Ne brišemo regularne komentare i upite, već samo spam poruke. Komentari se objavljuju nakon kontrole. Lijep pozdrav!

 44. Marko
  05/04/2016 at 17:52
  Reply

  Pozdrav, možete li pojasniti u ćemu je razlika između keramičkog i metalnog, odnosno safirnog aparatića? Zbog čega terapija traje najkraće sa metalnim , a keramički duže? Kako ukombinirati kratkoću terapije i vizualni izgled?Hvala unaprijed!

  • 08/04/2016 at 00:59
   Reply

   Trajanje terapije ovisi prije svega o vrsti nepravilnosti, a modernim ortodontskim sustavima moguće je postići rezultate u kraćem roku i uz izvrsnu estetiku. Iskoristite mogućnost besplatne konzultacije i saznajte koja vrsta aparatića bi bila idealna za Vas. Naručiti se možete na info@skodadent.com ili telefonom na 051 263 766.

 45. DARKO
  14/10/2016 at 20:32
  Reply

  POZDRAV. NA JEDNOM JE ZUBU KRUNICA , IMA LI EFEKTA KORIŠTENJE PROZIRNOG APARATA ?

  • 17/10/2016 at 07:13
   Reply

   Pozdrav Darko! Krunica ne utječe na terapiju ukoliko nije na implantatu, ili ukoliko se ne radi o više zuba povezanih mostom. U tim slučajevima je terapija također moguća, ali se planira bez pomicanja tih zuba.

 46. MARKO
  14/03/2017 at 07:25
  Reply

  Izvinjavam se na smetnji zanima me može li se ovaj aparatic staviti na obrnuti preklop vilice. Hvala

  • 15/03/2017 at 04:05
   Reply

   Pozdrav Marko! Prozirni paratić je primarno namijenjen estetskim korekcijama kod ispravnog zagriza. Ukoliko se radi o djelimičnom obrnutom prijeklopu prednjih zuba, mogla bi doći u obzir terapija ovom napravom, ali bi svakako trebali doći na pregled kako bi ustanovili o kojoj se točno nepravilnosti zagriza radi.

 47. Lea
  25/05/2017 at 13:22
  Reply

  Pozdrav, dali je moguce prozirnim aparaticem izravnati jedinice koje su nagnute u desno?

  • 11/07/2017 at 22:22
   Reply

   Pozdrav Lea! Prozirni aparatić može riješiti problem nagnuća zuba, ali bi svakako trebali doći na pregled kako bi ustanovili o kakvoj se točno nepravilnosti radi.

 48. marta
  21/07/2017 at 15:13
  Reply

  Lijep pozdrav, Zanima me da li je terapija aparatićem moguća Ukoliko imam most u gornjoj čeljusti? Dva, povezuju 5-6-7 s obje strane. Unaprijed hvala :)

  • 23/07/2017 at 08:24
   Reply

   Pozdrav Marta! Terapija je moguća i uz mostove, uz pretpostavku da je potrebno "poravnati" zube koji nisu u mostu. Na pregledu ćemo ustanoviti da li ste kandidat za ovu vrstu terapije. Svakako nam se javite na info@skodadent.com ili telefonom na 051 263 766, za dogovor termina.

 49. Sandra
  05/10/2017 at 17:32
  Reply

  Pozdrav, imam nepravilnosti sa jedinicama - iskrivljene su prema van. Zanima me koliko bi okvirno koštao nevidljivi aparatic za zube?

  • 07/10/2017 at 21:52
   Reply

   Pozdrav Sandra! Cijena varira u ovisnosti o stupnju nepravilnosti, zbog čega je neophodno obaviti pregled i analizu. Svakako nam se javite na info@skodadent.com ili telefonom na 051 263 766 (099 471 7112), za rezervaciju termina.

 50. Tonka Mihelčić
  09/01/2018 at 14:17
  Reply

  Pozdrav, zanimaju me cijene aparatića za zube Hvala unaprijed, Lp

  • 09/01/2018 at 18:26
   Reply

   Pozdrav Tonka! Naše cijene možete pogledati na linku: http://www.skodadent.com/cijene_stomatoloskih_usluga/

 51. Ivan
  22/01/2019 at 13:03
  Reply

  Pozdrav zanima me okvirna cijena prozirnog aparatica meni su dvojke malo uvucenije a trojka je izbacenija, poslao sam Vam sliku, ne zivim u Rijeci pa mi je nezgodno dolaziti na pregled.hvala

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.