!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Svi pričaju o ljuskicama. Što je to?

Ljuskice ( veneers) izrazito su tanki nadomjesci izrađeni od čiste keramike. Pričvršćuju  se na prednju površinu zuba i služe za korekciju boje i oblika. Ljuskicama se mogu ispraviti i manji nedostaci u položaju zuba kao blage nakrivljenosti, zbijenosti ili razmaci među zubima. Obzirom da su propusne za svijetlo djeluju potpuno prirodno i nemoguće ih je razlikovati od prirodnog zuba. Izrazito su popularne  i gotovo neizostavne u svijetu slavnih, te su zaslužne za većinu “ holywoodskih osmjeha“.

Talent i znanje zubnog tehničara ključni su za ljepotu Vaših ljuskica, zato Škodadent surađuje samo s odabranima koji svoj rad temelje na kontinuiranoj edukaciji , upotrebi najboljih materijala i stalnoj potrazi za estetskim savršenstvom.

Koji  je postupak izrade ljuskica?

Postupak počinje brušenjem vrlo tankog sloja cakline koja će biti zamjenjena ljuskicom. Ukoliko postoje veće nepravilnosti u položaju zuba ili postoje opsežni ispuni ili karijesi, isti se uklanjaju, te se u istoj posjeti uzima otisak i izrađuje privremena ljuskica. Na osnovu otiska zubni tehničar  izrađuje ljuskicu koja se u sljedećoj posjeti  pričvršćuje na zub.  Postupak je bezbolan i najčešće gotov u samo dvije posjete. Ljuskice su otporne na obojenja od kave, čaja, vina ili cigareta te dugotrajno osiguravaju svjež i privlačan osmjeh.

Što je smile design?

Za svako lice postoji osmjeh koji mu idealno pristaje a znanost je otkrila zakonitosti prema kojima ga je moguće kreirati.

Smile design ili kreiranje osmjeha je pojam koji se koristi u modernoj estetskoj stomatologiji, a podrazumjeva kombinaciju profesionalnog izbjeljivanja zubi, izradu keramičkih ljuskica , korekciju oblika zubnog mesa, ugradnju implantata itd.., a sve u svrhu postizanja Vašeg idealnog osmjeha.

U ŠkodaDENTu ulažemo mnogo u znanja i tehnologiju koja nam omogućuju da Vam pružimo najvišu moguću uslugu.