!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Implantati

Implantati  su jednostavno rečeno titanske „tiple“ koje se usađuju u čeljust i nadoknađuju izgubljeni korijen zuba. Posjeduju navoj u koji točno pristaje  nadogradnja za prihvat  keramičke  krune, mosta ili proteze.  Implantati su trenutno najbolji način nadoknade izgubljenih zuba.

Zašto moram nadomjestiti izgubljene kutnjake? Pa ionako se ne vide...

Gubitak zuba ima za posljedicu brojne negativne promjene. Neke ćete primjetiti odmah , a neke tek s godinama. Osim narušene estetike, gubitak već samo jednog zuba narušava harmoniju zagriza, te uzrokuje pomicanje ili naginjanje susjednih zuba prema praznom mjestu u nizu. Zubi „ antagonisti“ (suprotna čeljust) istovremeno izrastaju čime im se narušava statika. Te promjene dovode do oslabljene funkcije na zahvaćenog strani, što pacijent nesvjesno kompenzira češćim žvakanjem na drugoj strani. Obzirom da preostali zubi trpe veće opterećenje vrlo često dolazi do prekomjernog trošenja istih, ili do gubitka podupiruće kosti zbog čega lice poprima starački izgled, usne izgledaju tanje, a obrazi djeluju upalo. Neravnomjerna upotreba zubi dovodi do promjena u čeljusnim zglobovima što može uzrokovati bolove, škljocanje, preskakanje i slično , a promjene mogu zahvatiti i kralježnicu.

Mostovi ili implantati ?

Generalno, implantati su najbolji način nadoknade zuba jer su neovisni o susjednim zubima. Ugradnjom implantata štede se susjedni zubi od brušenja, te čuva potporna kost od atrofije uzokovane izostankom opterećenja. Kod izrade mosta potrebno je susjedne zube brusiti kako bi služili kao nosači mosne konstrukcije. Ponekad ćemo ipak dati prednost izradi mosta, posebno u slučaju parodontne bolesti preostalih zuba, jer će se povezujući takve zube produžiti njihov vijek. Konačnu odluku donosimo na osnovu detaljnog kliničkog i rentgenskog pregleda, te u skladu sa Vašim željama i mogućnostima.

Riješite se klimavih proteza!

Čak i ako nemate ni jednog zuba i nosite potpune proteze, implantati Vam mogu vratiti samopouzdanje i promijeniti Vam život iz temelja. Tako već sa samo 2 implantata možete učvrstiti postojeće proteze i učiniti ih daleko ugodnijim za nošenje i žvakanje,  a sa  4 do 6 implantata možete Vaše proteze zamijeniti fiksnim mostom i ponovo osjetiti užitak sigurnog zagriza i sreću nesputanog osmjeha. U Škodadentu ćemo se pobrinuti da ponudu prilagodimo Vašim mogućnostima , tako da i financijski aspekt naših radova bude za Vas što ugodniji.

Rekli su mi da nemam dovoljno kosti i da se kod mene ne mogu ugraditi implantati !

U situacijama jake atrofije čeljusti koja se događa kad se zubi ne nadoknade na vrijeme, potrebno je ponovno izgraditi koštani greben. Za tu svrhu mogu se koristiti laboratorijski koštani granulati, ili kost samog pacijenta uzeta iz nekog drugog područja čeljusti, kosti kuka ili vrha glave.  Koja tehnika će se koristiti ovisi o situaciji i jačini atrofije.

All on 4 i all on 6

Ovom revolucionarnom metodom nadoknađuju se svi zubi  fiksnim akrilatnim mostom pričvršćenim na  4 ili 6 implantata, za svega nekoliko sati i po pristupačnoj cijeni. Pri planiranju najčešće koristimo CT snimak čeljusti za što precizniju analizu kosti . Metoda je sigurna u okviru svojih indikacija. All on 4

Računalno vođena implantologija

Računalno vođena ugradnja implantata izaziva manju traumu od vađenja zuba.
Ukoliko je Vaša kost očuvana, moguće je implantat ugraditi bez rezova zubnog mesa (flapless implant surgery). Takav postupak bitno smanjuje krvarenje, bol i oticanje nakon zahvata, te se možete već istog dana vratiti Vašim uobičajenim aktivnostima. Više...

Da li boli?

Implantati se ugrađuju pod lokalnom anestezijom i ponekad uz svjesnu sedaciju, tako da tijekom operacije nema bolova ni neugode. Postoperativna bol  je individualna i rješava se uobičajenim analgeticima.  Često se javlja otok na području implantacije, a njegova veličina ovisi o težini zahvata. Hladni oblozi ga ublažavaju, te obično  nestaje za nekoliko dana.